Automaattinen ja reaaliaikainen Wisesport-jalkapalloanalytiikka oli tänä vuonna käytössä Veikkausliigan kauden päätöksessä

Veikkausliigan kauden 2020 päätösottelussa oli käytössä täysin automatisoitu ja reaaliaikainen Wisesport-jalkapalloanalytiikkajärjestelmä. Viimeisimmän teknologian myötä jalkapallojoukkueet ja erilaiset palveluntarjoajat saavat käyttöönsä työkaluja, joita ei ole ollut ennen saatavilla. Niihin kuuluvat esimerkiksi ottelunaikainen videoklippaus, edistyneet syöttö- ja pallonhallintatilastot sekä kymmenet muut analytiikkaelementit.

Wisesportin reaaliaikaista analytiikkaa voidaan hyödyntää monin tavoin esimerkiksi valmennuksessa, yleisöviihteessä ja urheilulähetyksissä.

Automaattiset ja reaaliaikaiset tilastomme ovat jo laajasti käytössä televisiossa, mobiilisovelluksissa ja livevedonlyönnissä. Sen lisäksi urheilutapahtumassa pystytään tuomaan visualisoitua dataa reaaliajassa suurelle yleisölle esimerkiksi LED-näytöillä ja tulevaisuuden virtuaaliratkaisuin”, kertoo Wisehockeyn myyntijohtaja Miska Kuusisto.

Uuden tason analytiikka ei ole ainoa uniikki asia. Pystymme tarjoamaan täysin automatisoidun reaaliaikaisen ratkaisun, jossa ei kirjaimellisesti tarvita ihmisiä järjestelmän pyörittämiseen tapahtumassa. Tämä mahdollistaa uudenlaisten palvelujen lisäksi analytiikan tuomisen monipuolisesti esimerkiksi pelaajakehityksen tueksi eri tasoilla”, Kuusisto lisää.

Wisehockey-jääkiekkoanalytiikka-alusta on jo käytössä tuhansissa jääkiekko-otteluissa vuodessa mukaan lukien kaikissa kotimaisen Liigan ja monikansallisen KHL:n otteluissa. Nyt vastaava teknologia on käytettävissä myös jalkapallossa.

Wisesportin pelaajien ja pallon paikannuksessa hyödynnetään Quupan tarkkaa paikkatietoa. Pallo ja pelaajat on varustettu tageilla, jotka voidaan paikantaa kymmenen sentin tarkkuudella. Reaaliajassa kerätty data viedään pilveen, missä se visualisoidaan automaattisesti ja reaaliajassa eri käyttötarkoituksiin.

Veikkausliiga-joukkueet HJK ja FC Inter pelasivat kauden 2020 viimeisen ottelun 4. marraskuuta Bolt Arenalla Helsingissä. Wisesportin jalkapalloanalytiikka-alusta oli käytössä Veikkausliigan ottelussa ensimmäistä kertaa.

Kauden päätösottelu sinetöi HJK:lle 30. Liigamestaruuden. Sen myötä HJK:lla on jälleen mahdollisuus osallistua Mestarien liigan karsintoihin. FC Inter puolestaan osallistuu Eurooppa-liigan karsintoihin.